Nieuws‎ > ‎

MUZIEKLES VOOR ALLE LEERLINGEN

Geplaatst 30 sep. 2016 02:46 door Jack Vlassak
Komend schooljaar wordt aan alle leerlingen van onze school muziekles aangeboden. Op een vast tijdstip in het rooster zal een vakleerkracht muziek deze lessen verzorgen. Ten aanzien van de inzet van deze vakleerkrachten heeft de directie een akkoord kunnen sluiten met Rijndam. De vakleerkrachten zijn namelijk Erwin Ansems en Stan Stolk. Zij hebben grote ervaring met onze kinderen en zijn bekend met onze organisatie. Let wel: zij geven muziekles aan een groep en geen muziektherapie.

Erwin en Stan gaan een specifiek lokaal inrichten voor het geven van deze lessen. Op de Ringdijk zal dit zijn op de 2e verdieping aan de Rijndam kant, zodat andere klassen geen hinder ondervinden. Alleen de kleuters krijgen in hun eigen lokaal muziekles. Op de Xerxesweg wordt het 'oude' computerlokaal hiervoor ingericht. De huidige muziekruimte op de Xerxesweg blijft ingericht voor het geven van ademhalingstherapie.
Planning muzieklessen voor SO afdeling op ma, di, do. middag en vrijdag gehele dag; VSO-P op maandag- en donderdagochtend; VSO-T op dinsdag- en vrijdagochtend.

Ruud van der Wel blijft naast deze muzieklessen wel de schoolband draaien.

De directie hoopt dat het structureel geven van muzieklessen voor onze leerlingen een meerwaarde is in hun persoonlijke ontwikkeling en toekomstige vrijetijdsbesteding.
Comments