Nieuws school

De rijdende concertzaal "Classic Concert" op de afdeling VSO vmbo-havo

Geplaatst 6 feb. 2019 23:21 door Jack Vlassak   [ 11 feb. 2019 07:23 bijgewerkt ]

Vandaag heeft de school in het teken gestaan van de muziek. Alle leerlingen van de vmbo-havo hebben kunnen deelnemen aan muzikale activiteiten in en rond de school.
Verschillende leerlingen hebben optredens verzorgd op het open podium en ook in de beide pauze's waren er mooie optredens. De onderbouw leerlingen hebben genoten van een echt klassiek concert in de classic express. De 3e jaars deelgenomen aan een drumworkshop. Een zeer geslaagde dag!
Hierbij wat impressie-foto's en een mooi filmpje.
      

IMG_0971.MOV


Kom sfeer proeven!

Geplaatst 11 jan. 2019 01:18 door Jack Vlassak   [ 15 jan. 2019 23:31 bijgewerkt ]

Op 15 januari en 12 februari houdt de afdeling VSO vmbo-havo open huis. U bent van harte welkom om een beetje van onze sfeer te komen proeven en uw vragen aan ons te stellen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar de afdelingsleider Remco Schouten: rsch@mytylschooldebrug.nl 

Prokkelstage voor onze leerlingen

Geplaatst 10 jan. 2019 11:41 door Jack Vlassak   [ 15 jan. 2019 23:31 bijgewerkt ]

Veel scholen voor speciaal onderwijs maken van de Prokkelweek gebruik 
om hun leerlingen kennis te laten maken met reguliere bedrijven (door middel van een ‘Prokkelstage’) en om op die manier ook het bedrijvennetwerk van de school te vergroten. Lees meer over de Prokkelweek in juni 2019 in de bijlage.

Muziekles voor alle leerlingen

Geplaatst 10 jan. 2019 11:31 door Jack Vlassak   [ 15 jan. 2019 23:31 bijgewerkt ]

Ook dit schooljaar wordt aan alle leerlingen van onze school muziekles aangeboden. Op een vast tijdstip in het rooster zal een vakleerkracht muziek deze lessen verzorgen. Ten aanzien van de inzet van deze vakleerkrachten heeft de directie een akkoord kunnen sluiten met Rijndam. De vakleerkrachten zijn namelijk Erwin Ansems en Stan Stolk. Zij hebben grote ervaring met onze kinderen en zijn bekend met onze organisatie. Let wel: zij geven muziekles aan een groep en geen muziektherapie.

Erwin en Stan hebben een specifiek lokaal ingericht voor het geven van deze lessen. Op de Ringdijk zal dit zijn op de 2e verdieping aan de Rijndam kant, zodat andere klassen geen hinder ondervinden. Alleen de kleuters krijgen in hun eigen lokaal muziekles. Op de Xerxesweg wordt het 'oude' computerlokaal hiervoor ingericht. De huidige muziekruimte op de Xerxesweg blijft ingericht voor het geven van ademhalingstherapie.
Planning muzieklessen voor SO afdeling op ma, di, do. middag en vrijdag gehele dag; VSO-P op maandag- en donderdagochtend; VSO-T op dinsdag- en vrijdagochtend.

Ruud van der Wel blijft naast deze muzieklessen wel de schoolband draaien.

De directie hoopt dat het structureel geven van muzieklessen voor onze leerlingen een meerwaarde is in hun persoonlijke ontwikkeling en toekomstige vrijetijdsbesteding.

1-4 of 4