Nieuws

MUZIEKLES VOOR ALLE LEERLINGEN

Geplaatst 30 sep. 2016 02:46 door Jack Vlassak

Komend schooljaar wordt aan alle leerlingen van onze school muziekles aangeboden. Op een vast tijdstip in het rooster zal een vakleerkracht muziek deze lessen verzorgen. Ten aanzien van de inzet van deze vakleerkrachten heeft de directie een akkoord kunnen sluiten met Rijndam. De vakleerkrachten zijn namelijk Erwin Ansems en Stan Stolk. Zij hebben grote ervaring met onze kinderen en zijn bekend met onze organisatie. Let wel: zij geven muziekles aan een groep en geen muziektherapie.

Erwin en Stan gaan een specifiek lokaal inrichten voor het geven van deze lessen. Op de Ringdijk zal dit zijn op de 2e verdieping aan de Rijndam kant, zodat andere klassen geen hinder ondervinden. Alleen de kleuters krijgen in hun eigen lokaal muziekles. Op de Xerxesweg wordt het 'oude' computerlokaal hiervoor ingericht. De huidige muziekruimte op de Xerxesweg blijft ingericht voor het geven van ademhalingstherapie.
Planning muzieklessen voor SO afdeling op ma, di, do. middag en vrijdag gehele dag; VSO-P op maandag- en donderdagochtend; VSO-T op dinsdag- en vrijdagochtend.

Ruud van der Wel blijft naast deze muzieklessen wel de schoolband draaien.

De directie hoopt dat het structureel geven van muzieklessen voor onze leerlingen een meerwaarde is in hun persoonlijke ontwikkeling en toekomstige vrijetijdsbesteding.

Bericht van de gemeente inzake nieuwbouw

Geplaatst 30 sep. 2016 02:26 door Jack VlassakHet huidige pand van het Noordrandcollege aan de Hazelaarweg wordt gesloopt.  Hiermee komt de locatie aan de Hazelaarweg in 2017 vrij. In samenwerking met Rijndam Revalidatie, Mytylschool De Brug en Tyltylschool Rotterdam ontwikkelt de gemeente Rotterdam hier een nieuw zorg- en onderwijscomplex. De voorbereiding is gestart met de selectie van Koen van Velzen als architect. Wanneer hier meer over bekend is, zal dit worden toegelicht door de gemeente.

Bovenstaande tekst is door de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam vrijgegeven. De mytylschool, tyltylschool en Rijndam hebben met elkaar afgesproken dat we tegelijk dezelfde informatie verspreiden. Binnenkort volgt meer informatie. Vragen die je ongetwijfeld zult hebben kun je desgewenst wel stellen aan collega's die zich hebben gemeld voor de werkgroepen nieuwbouw van SO-basis en VSO-praktisch onderwijs. De werkgroepen zullen binnenkort uitgenodigd worden voor een aantal bijeenkomsten. 

De foto die je hiernaast ziet is een foto van een van de referentieprojecten van de architect Koen van Velzen. De ontwerpfase moet nog beginnen dus er is geen enkel zicht op hoe ons nieuwe gebouw er uit gaat zien. De komende maanden gaan we wel intensief met elkaar in gesprek waarbij inspraak wel degelijk van invloed zal zijn op het uiteindelijke ontwerp. 

1-2 of 2