Cloudwise

Innovatie door ICT: de mytylschool in de cloud
Een van de nieuwste en meest innovatieve ontwikkelingen in de ICT is ‘cloudcomputing’. We zagen al snel dat het grote voordelen biedt voor het onderwijs. In 2009 zijn we begonnen door ‘Google Apps for Education’ te gebruiken voor de communicatie van de honderden medewerkers van De Brug. Alle documenten staan op internet; als het ware in een wolk. Zolang je een internetverbinding hebt kun je bij alle informatie, "any place - any time", maar je kunt ook met elkaar 
e-mailen, agenda’s delen, websites maken of tegelijk met meerdere mensen binnen één document werken. 
Dit systeem voor intranet is een groot succes gebleken en al gauw kwam de volgende stap in beeld: waarom is het ook niet te gebruiken voor de leerlingen?

Cloudwise

Een jaar later, in 2010 zijn we gestart met een pilot Cloudwise op de afdeling voor vmbo en havo. (zie video)
Aan Google-programmeurs is gevraagd Google Apps 
verder uit te werken zodat leerlingen met een digitale studiewijzer ( in feite een digitale werkplek waarin de leraar het schoolwerk in kan klaar zetten ) steeds meer in een digitale leeromgeving kunnen werken. 

Een groot voordeel is dat leerlingen ook thuis kunnen werken als zij bijvoorbeeld door een operatie tijdelijk niet naar school kunnen.Inmiddels wordt Cloudwise voor alle leerlingen van vmbo en havo toegepast. Alle leerlingen hebben dan ook de beschikking over een laptop, chromebook of tablet zodat ook de zware boeken niet meer nodig zijn. 

Mytylschool De Brug is hiermee een pionier in het digitaliseren van scholen; naast een mytylschool zijn we dus ook één van de eerste Cloud-schools van Nederland.